Nyheder

Sådan får du råd til julegaverne

Julen er kærlighedens fest, men julen er også gavernes fest. Det betyder, at december ender med at blive en meget dyr måned for de fleste. Rigtig mange oplever, at der ikke er flere penge på kontoen, når kalenderen rammer den 24. december. Rigtig mange oplever også, at det er julegaverne, der er den største post.

Det kan være svært at få råd til hele, og det være svært at få råd til julegaverne, hvis du gerne vil ende med at få de økonomiske ender til at nå sammen. Det er dog muligt – og herunder kan du læse om, hvordan du bedre kan få råd til julegaverne, så du kan koncentrere dig om kærligheden i julen frem for pengene. 

Tag et lån

Det virker måske som en alternativ måde, hvorpå du kan få råd til julegaverne. Ikke desto mindre kan det være en god mulighed for at få pengene til at slå til henover julen; at optage et lån. Det koster penge at optage et lån, men hvis alternativet er et overtræk på kontoen, kan det måske betale sig, og måske kan det endda være en god idé med et lån. Læs mere her, hvis du er interesseret i at vide mere om dine muligheder for at optage et lån til julegaverne i år. 

Spar op til næste år

Julen kommer hvert år – det er en kendsgerning. Selvom du måske hvert år er en af dem, der bliver overrasket over, at julen falder tidligt, kan du være sikker på, julen kommer. Derfor kan du også starte forberedelserne i god tid. Typisk er december forbundet med mange flere udgifter end de øvrige 11 måneder i løbet af året. Derfor kan du med fordel sørge for at spare nogle penge op til december i de 11 måneder, hvor der ikke skal købes julegaver, julemad og tøj til julefrokosterne. 

Du kan også sørge for at starte julegaveshoppingen tidligt. Der kommer rigtig mange forskellige tilbud og udsalg i løbet af et år, og derfor kan du med fordel finde julegaverne, mens de er på tilbud. På den måde kan du spare flere penge og få råd til mere. 

Find gratis gaver

Julegaverne behøver ikke at være dyre for at være gode. Det er meget muligt at finde gode og billige julegaver. Faktisk er det endda muligt at give gode og helt gratis julegaver. Hvis du gerne vil have mere luft i økonomien i december, kan du gå efter at finde nogle gratis eller billige julegaver. Du kan eksempelvis tage en tur på genbrugsstationen, hvor der ofte er skjulte skatte.

Rigtig mange efterlader guld på genbrugspladsen, og ofte er det guld, som andre kan bruge – måske kender du nogle, der kan? Du kan også vælge at lave din egen gratis julegave. Du kan eksempelvis lave skræddersyede gavekort til dem, du holder af. Et gavekort til ti gange rengøring til dine bedsteforældre, et gavekort til en middag med dine forældre og dine søskende, et gavekort til en romantisk picnic med din kæreste – det er kun fantasien, der sætter grænser her. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.