Nyheder

Lejlighedsejere presses til at skrue prisen ned

Det har længe fungeret sådan i praksis, at man udbyder sit hus eller lejlighed en anelse dyre end det reelt er værd. På denne måde er der et frirum til, at man kan nedjustere prisen, uden at det går alt for meget ud over ens pengepung.

Denne taktik lader dog ikke til at fungere længere, hvor flere og flere lejlighedsejere bliver presset til at nedjustere priserne rigtig meget, og selv når de gør det, så er der ingen garanti for, at deres lejligheder bliver solgt.

Hvis man har planer om at skulle af med sin lejlighed, så er det nødvendigt, at man indser, at markedet bare ikke er, som det var for to år siden. Det fortæller kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

”Det er vigtigt, at sælger gør sig klart, at han lige nu går på markedet i en situation, der er væsentlig anderledes end for bare et eller to år siden. Sætter han prisen for højt, bliver lejligheden ikke solgt, og liggetiden bliver lang. Det presser sælger og giver køber et bedre forhandlingsgrundlag,” lyder det fra Birgt Daetz ifølge Finans.dk.

Helt præcist er der tale om, at fire ud af ti sælgere har været presset til at sætte prisen ned på deres lejlighed i løbet af det sidste halve år. Og selvom man har sat prisen ned, så er det ikke ensbetydende med, at man får solgt lejligheden.

Der er nemlig blevet solgt 2.000 færre lejligheder i forhold til året før. Det betyder et fald på intet mindre end 11 % på landsplan, mens det står værst til i hovedstaden, hvor der har været et fald på 17 % i salget af antal ejerlejligheder.

”Markedet for ejerlejligheder er i forandring, for antallet af handler falder, priserne stagnerer og udbuddet stiger. Den ændrede situation gør det svært at finde den rigtige udbudspris lige nu, og derfor ser vi også, at langt flere end sidste år relativt hurtigt i forløbet nedjusterer prisen,” fortæller Birgit Daetz.

Det har især været i de største byer i Danmark, at man har oplevet de helt store fald i prisnedjusteringer. I København er det hele 42 % af de udbudte lejligheder, hvor det har været nødvendigt at nedjustere prisen i de første kvartal af 2018, mens det blot var 27 % i samme periode sidste år. Tager man et kig på byer som Aarhus, Aalborg og Odense, så har der også her været et stort fald i priser på ejerlejligheder.

Står du og skal have investeret i en ny lejlighed, så er det måske ikke noget dumt tidspunkt at gå ind i markedet på nu. Er det blot din finansielle situation, der holder dig tilbage, så behøver du ikke vente meget længere. Lån penge nu, så du kan få realiseret din drøm om et boligkøb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.